De passie van Wouter Boers en Wim Roosenboom

Wouter en Wim, directeuren Boers en Roosenboom

Stands, showrooms, displays en interieurs, van ontwerp tot realisatie: dat is Boers en Roosenboom in Schinnen. Het bedrijf richt zich op de totale ontzorging van haar - veelal internationaal georiënteerde -, klanten. Waarbij de kracht ligt in ‘op locatie de juiste mensen op de juiste plaats krijgen’. Met goed gekwalificeerd personeel, evenzo goede materialen en een ‘niet-zeuren-mentaliteit’ heeft Boers en Roosenboom inmiddels tal van mooie projecten succesvol afgerond.

Wouter Boers en Wim Roosenboom, eigenaren Boers en Roosenboom

Wouter Boers en Wim Roosenboom winden er geen doekjes om. Ze werkten beiden voor dezelfde werkgever in de standbouw, maar kregen op den duur het gevoel dat ze het zelf net zo goed zouden kunnen. “Er was wat onvrede en we zijn rebels ingesteld: een simpele optelsom die ertoe leidde dat we het zelf maar eens wilden gaan proberen”, zegt Wouter Boers. “We hadden het idee dat het ons wel zou lukken met al die ervaring, dus in 2008 hebben we de krachten gebundeld en hebben we Boers en Roosenboom opgericht. Gelukkig hadden we een tweetal oud-klanten die wel met ons mee wilden gaan op dat nieuwe avontuur, dus dat heeft ons in het begin wel op weg geholpen. Daarna was het een kwestie van proactief aan de slag met het aanboren van nieuwe klanten.”

Portfolio

En dat is prima gelukt, getuige het mooie portfolio dat beide heren met hun organisatie inmiddels hebben opgebouwd. Tal van prachtige showrooms, stands, displays en interieurs zijn er verrezen, waarbij de focus ligt op maatwerk. “Het is een kwestie van aftasten wat de klant wil, bijvoorbeeld de kleur of stijl. Op basis van die wensen gaan we aan de slag met het maken van een ontwerp, een concept. Soms slaat het resultaat direct aan, soms moet je er nog aan sleutelen, dat is vrij normaal. Maar we proberen altijd een ‘uniek verhaal’ te vertellen waarmee de klant zich kan onderscheiden. Een eigen stijl hebben we dus ook niet, we passen die stijl keer op keer aan op het DNA van onze klanten. We maken ontwerpen voor beurzen, maar ook voor winkel- en kantoorinrichtingen. En we verzorgen uiteraard de realisatie van alle projecten, tot en met de demontage van de stands. Ook het transport regelen we. Complete ontzorging dus.”

Internationaal

De klanten van Boers en Roosenboom komen uit heel Nederland en zijn in de regel internationaal georiënteerd. “We werken dus ook vooral internationaal, in heel Europa. In Nederland valt er wat beurzen betreft niet zoveel te halen, daar de echte vakbeurzen meestal plaatsvinden in landen als Duitsland en Frankrijk. Die beurzen worden logischerwijs veel beter bezocht, zodat ze ook voor onze klanten een stuk interessanter zijn. Kijk, het liefst leveren we natuurlijk aan onze buurman in Maastricht, maar dat is meestal niet het geval.”

Regio

Over Maastricht gesproken, hebben beide heren een speciale band met de regio? “Natuurlijk. We zijn allebei geboren en getogen in Heerlen, hier liggen onze wortels. Veel van onze toeleveranciers komen ook uit de regio. Als we hout of andere materialen nodig hebben gaan we daarvoor niet helemaal naar Amsterdam, maar zoeken we in de regio naar een geschikte leverancier. Dat maakt het zakendoen en het schakelen ook een stuk eenvoudiger.”

Boers en Roosenboom bezoeken?

Breinder 9
6365 CX Schinnen
Tel: +31(0) 46 439 77 76
Email: info@boersenroosenboom.nl
www.boersenroosenboom.nl

MKB Parkstad 

MKB Parkstad zou volgens Wouter en Wim eigenlijk een uitgelezen mogelijkheid moeten zijn om te netwerken en opdrachten te genereren. “We investeren er best veel tijd in en zijn regelmatig te vinden bij de bijeenkomsten die MKB Parkstad organiseert. Het is een ideale plek om verhalen en ervaringen met elkaar uit te wisselen, maar tegelijk hoop je natuurlijk van andere ondernemers binnen het netwerk opdrachten te krijgen, of in ieder geval via deze ondernemers. Maar dat is tot nu toe nog niet echt het geval. Business-wise is er dus nog niet al te veel uitgekomen voor Boers en Roosenboom. Dat kan natuurlijk nog veranderen. Intussen moeten we wel zeggen dat er aan vertier en verteer geen gebrek is!”

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiƫn
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN