De passie van Wil voor Brunssum

Wil Bekker, eigenaar blotevoetenpark

Ben je sportief, een natuurmens of een levensgenieter? Voor een avontuurlijke én gezonde wandeling ga je naar het BloteVoetenPark in Brunssum, één van de hotspots van Parkstad Limburg. Hier leer je de natuur kennen op een laagdrempelige, uitdagende en soms spannende manier, al voelend met je voeten. Zo beleef je de natuur tot in de tenen! En ontdek je de kracht van vitamine G: Groen, Gezond, Geluk, Gevoel, Geest, Geloof en Genieten. Kortom: weg met die schoenen en sokken! Ervaar spannende hindernisbanen, zoek je balans op de evenwichtsbalken, doe mee met de vrolijke voetenspelletjes en vind je weg in het doolhof.

“Het ondernemen zit me in het bloed. Ik ben creatief, zit vol ideeën. Op mijn 14e stond ik al in de bakkerij te werken. Er moest immers brood op de plank komen, letterlijk en figuurlijk. Het was een geweldige leerschool. Ik ging van bakkerij naar bakkerij, maakte tussen de bedrijven door de Bakkerijschool af en behaalde mijn middenstandsdiploma. De bazen waar ik voor werkte stonden niet echt open voor nieuwe ideeën en ik vond dat het beter kon. Dus besloot ik voor mezelf te starten, zodat ik mijn creatieve ei kwijt kon. Uiteindelijk nam ik op 23-jarige leeftijd een bakkerij over in Meerssen. Een mooi bedrijf, waarmee ik bij bakkerswedstrijden in zes klassen Nederlands kampioen werd. Na twintig jaar roofbouw te hebben gepleegd op mijn lichaam, hield ik het echter voor gezien.”

Natuurgeneeswijze

“Daarna ben ik natuurgeneeskunde gaan studeren aan de Academie voor Natuurgeneeswijze in Eindhoven, omdat ik een bijdrage wilde leveren aan de gezondheid en het welbevinden van de mens. Met steun van het Ziekenfonds kon ik uiteindelijk een eigen praktijk opstarten. Ik merkte echter al snel dat een hele dag achter een bureau zitten niks voor mij is en dat ik het les geven aan grotere groepen het leukst vond. Ook maakte ik kennis met voetreflexologie en de therapeutische werking ervan. Nadat ik persoonlijk een blotevoetenpad in Duitsland had ervaren, zag ik het licht. Je voeten laten masseren door de natuur! Hiermee kon ik mensen iets aanreiken, iets waar ze wat aan hebben. Nu moest ik alleen nog een plek vinden in Limburg om mijn eigen blotevoetenpad te realiseren en te vermarkten.”

Brunssum

“Ik begon een tocht langs diverse gemeentes in Limburg, maar de meeste gemeentes begrepen niks van mijn plannen. Uiteindelijk vond ik gehoor bij de gemeente Brunssum. Zij waren direct enthousiast over mijn plannen. Zo kwam ik terecht op de huidige locatie, in het recreatiegebied Schutterspark in Brunssum. Een prachtig en uniek stuk natuur, waar ik een blotevoetenpad met een lengte van 4 kilometer heb kunnen aanleggen, compleet met horeca en terras. Ook logistiek gezien een optimale plek, met een mooie parkeerplaats. Hier wil ik mijn bezoekers laten ervaren wat het park kan betekenen voor een gezonde leefstijl.” 

Passie voor de regio

Wil is erg betrokken bij zijn mooie stuk Limburg. “Ik zit nog steeds vol ideeën voor de toekomst. Hier is nog zoveel mogelijk, zeker als het gaat om het ontplooien van initiatieven en verbindingen die inspelen op zaken als gezondheid en bewegen, bezinning, onthaasten, mind-setting, het voorkomen en helen van depressies en ziektes als Alzheimer, noem maar op. Zo werk ik momenteel samen met de Provincie Limburg aan een nieuw plan en verken ik de mogelijkheden van braincoaching.”

BoteVoetenPark bezoeken?

Ganzepool 9a
6443 WZ Brunssum
Tel: +31 (0) 63 820 63 03
Email: info@blotevoetenpark.nl
www.blotevoetenpark.nl

MKB Parkstad 

“Als lid van MKB Parkstad zit je altijd dicht op het vuur. Het is een prima bron van informatie, bijvoorbeeld op het moment dat er veranderingen aan zitten te komen in ‘ondernemersland’ en wat daar de consequenties van zijn. Daarbij is het natuurlijk een uitstekende manier om te netwerken en in contact te komen met andere ondernemers. Dat kan heel inspirerend werken.”

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiƫn
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN