De passie van Tibert voor Heerlen

Tibert Lagarde, directeur Lagarde & You Loopbaanontwikkeling

Ben je als werknemer toe aan een nieuwe stap in je carrière, dan kan Lagarde & You Loopbaanontwikkeling in Heerlen je daarbij wellicht ondersteunen. Want Lagarde & You Loopbaanontwikkeling begeleidt mensen in en naar werk. In de praktijk komt dat neer op zaken als outplacement, re-integratie, loopbaanoriëntatie en -coaching en assessment, maar ook een nieuw, uniek product: de Loopbaan APK. 

Tibert Lagarde, directeur Lagarde & You Loopbaanontwikkeling 

“Ik ben veertien jaar geleden voor mijzelf begonnen, nadat ik twintig jaar in loondienst had gewerkt, altijd in het speelveld van mens, werk en loopbaan. Uiteindelijk heb ik daarbij zoveel geleerd en zag ik zo helder hoe het niet moest, dat ik de ambitie kreeg om de wereld te laten zien hoe het juist wél moet. Dat heeft geleid tot Lagarde & You Loopbaanontwikkeling. Een mooi MKB-bedrijf, waar negen mensen in loondienst werken en ongeveer twintig personen als ZZP-er - binnen én buiten Limburg -, aan verbonden zijn. Tegelijk ben ik ervan overtuigd dat het ondernemen in de genen zit. Zo is mijn vader na zijn pensioen in het ondernemerschap gestapt en zijn ook mijn drie broers allen ondernemers in verschillende richtingen.”

Nieuwe activiteit

Dit jaar lanceert Tibert naast de huidige activiteiten en de Loopbaan APK van Lagarde & You Loopbaanontwikkeling een gloednieuwe bedrijfsactiviteit. “Dat doe ik voor zowel werknemers als werkgevers. Deze nieuwe activiteit helpt werkgevers met de vraag “ben ik nog wel interessant genoeg voor mijn werknemers?”. Werknemers helpen we verder met een willekeurig vraagstuk, dat invloed heeft op hun loopbaan.”

Genieten

Waar ligt precies de passie van Tibert, als het om zijn onderneming gaat? “Ik geniet ervan als we mensen kunnen helpen bij het bereiken van hun loopbaandoel. Of als we ze het nodige inzicht kunnen bieden in de mogelijkheden die ze hebben en de kansen die er voor hen liggen. Op deze manier kunnen we mensen helpen om een bewustere stap te maken in hun loopbaan. Soms is de uitgangssituatie gedwongen, bijvoorbeeld door ontslag of ziekte. Maar tegenwoordig komen er ook steeds meer mensen uit vrije wil of nieuwsgierigheid naar ons toe. Uiteindelijk gaat het over de regie die je voert over je eigen duurzame loopbaan. Tegelijk willen we natuurlijk ook dat werkgevers tevreden zijn over de geboden dienstverlening. Voor de werkgever is het erg prettig als hij met de betreffende werknemer binnen de organisatie op een goede manier verder kan. En lukt dit nou niet meer, dan getuigt het in ieder geval van goed werkgeverschap als we er door onze adequate begeleiding voor zorgen dat de medewerker op een goede en correcte wijze op een andere plek terecht komt.”

Trotse Parkstadbewoner

“Mijn hoofdvestigingsplaats is Heerlen, midden in Parkstad. En dat zal ook zo blijven, want ik ben een echte geboren, getogen én trotse Parkstadbewoner. Ik vind het een fantastische en dynamische regio. Je vindt hier veel parels van bedrijven, attracties en mensen. Bovendien heeft de regio veel moois te bieden aan cultuur. Ik denk wel dat we nog meer moeten leren om trots te zijn op de regio en positief te zijn over alle mooie dingen die hier gebeuren en nog staan te gebeuren. Dit is míjn regio!”

Ondernemersklimaat

Zijn hele leven lang probeert Tibert al een goede balans te vinden tussen zijn zakelijke activiteiten en een eigen MVO-invulling. “Mijn belangrijkste en meest intensieve bijdrage op dit moment is mijn voorzittersrol van MKB Parkstad en mijn rol als bestuurder bij MKB Limburg. Samen met een groot bestuur proberen we een positieve bijdrage te leveren aan het ondernemersklimaat in Parkstad en Limburg. Dat doen we door voor ondernemers netwerkactiviteiten en kennisbijeenkomsten te organiseren. Maar we behartigen ook de belangen van ondernemers richting de lokale en regionale politiek, het ambtenarenapparaat, onderwijspartijen en andere ondernemersverenigingen. Het kost veel tijd, maar we hebben het er graag voor over en doen het met plezier.”

Lagarde & You Loopbaanontwikkeling bezoeken?

Heerlerbaan 69
6418 CB Heerlen
Tel: +31 (0)45 - 571 06 94
Email: info@lagardeyou.nl
www.lagardeyou.nl

MKB Parkstad 

Wat denkt Tibert van MKB Parkstad? “Ik mag het eigenlijk niet zo stellen, maar je zou wel gek zijn om geen lid te worden van MKB Parkstad, zeker met de huidige contributiestructuur. Het aanbod aan netwerkactiviteiten en kennissessies is enorm. Je ontmoet andere, interessante ondernemers, waaruit regelmatig mooie samenwerkingen ontstaan. De voordelen zijn legio, bijna teveel om op te noemen. Elke zichzelf respecterende MKB-ondernemer zou niet mogen twijfelen om lid te worden van deze fantastische actieve club!”

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assuranti├źn
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN