De passie van Roger en Tanja Bosten voor Heerlen

Roger en Tanja Bosten, eigenaren Bosten Sea Food

Wie in Heerlen en omstreken “vis” zegt, zegt “Bosten”. Want Bosten Sea Food is een begrip. Al bijna 75 jaar grossiert de familie Bosten in verse vis van topkwaliteit en nog veel meer culinaire pareltjes. Het begon allemaal met een viswagen op de Heerlense markt, ergens in 1945. Inmiddels staat er een dijk van een zaak aan de Honigmannstraat, met twee kapiteins aan het roer, echte vakidioten. En vanaf die dijk hoef je je hengel maar uit te werpen en … smullen maar!

Familiebedrijf

De benaming “familiebedrijf” is in het geval van Bosten Sea Food bijna een understatement. Het was de oma van Roger Bosten die al in 1945 met haar viskar op de Heerlense markt het fundament legde voor het huidige Bosten Sea Food aan de Honigmannstraat. De zaak wordt nu gerund door Roger en vrouw Tanja, maar ook de oudste zoon van 18 is inmiddels in vaste dient en de jongste telg (16) biedt een helpende hand op de zaterdagen. “Mijn vader en moeder zijn mijn oma op een gegeven moment gaan helpen in de viswagen op de markt. Later ben ik erin gestapt, daarna ook samen met Tanja. We hebben vervolgens een jaar of tien op de Promenade gestaan, waarna we besloten het roer om te gooien. We merkten namelijk dat de markt voor gebakken vis wat begon in te zakken en dat de moderne consument ook andere wensen heeft, zoals kant-en-klare maaltijden. Daar was de ruimte in de viswagen simpelweg te beperkt voor. Daarom besloten we in 2001 een winkel te openen in een huurpand aan de Promenade. Die winkel heeft een jaar of 16 bestaan. Uiteindelijk vond ik het hoog tijd worden om te investeren.”

Vernieuwen

Want Roger Bosten is een man die continu wil blijven vernieuwen. Hij en Tanja besteden hun vrije tijd zelfs regelmatig aan het spotten van nieuwe trends en het opsnuiven van nieuwe ideeën bij collega’s in de branche. “Tijden veranderen, en ik wil met de tijd meegaan. Daarom besloot ik te investeren in een nieuwe winkel die voldoet aan alle eisen van deze tijd. We kochten het pand aan de Honigmannstraat en lieten het verbouwen terwijl de winkel aan de Promenade nog open was. Toen na acht maanden de verbouwing achter de rug was, konden we zo van de ene naar de andere winkel over en direct een doorstart maken. En zonder te overdrijven kan ik nu zeggen dat Bosten Sea Food een ware publiekstrekker is geworden in de stad.” Naast verse vis – en vers is -ie! -, kunnen liefhebbers bij Bosten Sea Food terecht voor soepen, stoofpotjes, kant-en-klare maaltijden, salades en wokgerechten. “Al die gerechten vliegen werkelijk de deur uit!”

Vertrouwen in Heerlen

Roger is een geboren en getogen Heerlenaar (vrouw Tanja komt oorspronkelijk uit Kerkrade). “Ik hou van deze stad en van de mensen, ik zou er nooit weg willen. Daarom vind ik het ook zo ontzettend jammer dat veel mensen een verkeerd beeld hebben van Heerlen. Het Heerlen van weleer, met al zijn problemen, bestaat al lang niet meer. Heerlen is vandaag de dag een bruisende stad. Er verrijzen prachtige gebouwen, het Maankwartier staat volop in de steigers en de horeca leeft als nooit tevoren. Gewoon positief blijven en in je stad geloven, dan komt alles goed. Negativiteit trekt alleen maar meer negativiteit aan. Natuurlijk, we hebben wat leegstand, maar dat is op andere plaatsen ook het geval. En die leegstand kan worden weggewerkt door ondernemers die net zo positief zijn ingesteld als ik. Luister, als ik niet in Heerlen had geloofd, had ik al die investeringen niet gedaan.”

Genieten bij Bosten Sea Food?

Honigmannstraat 39
6411 LJ Heerlen
Tel: +31 (0)45 - 571 92 97
www.bostenseafood.nl

MKB Parkstad 

Roger moet eerlijk bekennen dat hij nog te weinig heeft geprofiteerd van de voordelen die een lidmaatschap van MKB Parkstad te bieden heeft. “We werken zes dagen in de week, ik zo’n uur of tachtig, Tanja een uur of veertig. Dan blijft er weinig tijd en energie voor andere zaken over. Jammer, want ik weet dat je als lid van MKB Parkstad een geweldig platform hebt om te netwerken. Zo kun je tips en informatie uitwisselen met ondernemers die met dezelfde problemen of vragen rondlopen. Vragen als “moet ik nu investeren, of niet?”, “wat is jouw visie en hoe heb jij dat aangepakt?”, et cetera. Vragen waar ik uit ervaring heel goed over mee kan praten. Ik wil er dus ook echt meer tijd voor vrij gaan maken. Dat komt straks vanzelf, als mijn beide zonen steeds meer werk van me over gaan nemen.”

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiƫn
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN