De passie van Roel voor mode en Hoensbroek

Roel Lendi, eigenaar Lendi Men Women Fashion

Lendi Men Women Fashion Hoensbroek

Lendi Men Women Fashion is inmiddels een begrip in Hoensbroek en omstreken. Al ruim 75 jaar komen dames en heren uit Hoensbroek en omliggende kernen naar de kledingwinkel voor hun outfit. Daarbij heeft Lendi een groot voordeel op de concurrentie: een eigen atelier, compleet met twee kleermaaksters, waar indien gewenst compleet maatwerk kan worden geleverd. Een schaars goed in Nederland. www.lendi.nl.   

Van oudsher was Lendi Men Women Fashion een kleermakerij. “Mijn opa is ooit op zolder begonnen met het maken van kleding”, vertelt Roel Lendi. “Vlak voor de Tweede Wereldoorlog zijn we gestart als echt maatwerkatelier, in de tijd van de mijnbouw in Zuid-Limburg. Uiteindelijk groeide het familiebedrijf uit tot een kledingzaak met veel historie en topmerken onder één dak. Ik ben inmiddels de derde generatie in de winkel. Ik heb nooit echt getwijfeld om in de zaak te stappen, het was dus absoluut geen ‘must’. Het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan en ook ikzelf heb een echte passie voor kleding en mode ontwikkeld. Heb je die niet, dan moet je er niet aan beginnen. Ik vind het heerlijk om ondernemer te zijn. Je hebt veel vrijheid, kunt je creatieve ei kwijt en een eigen koers varen. Zo hebben we met de zaak een niche gecreëerd, door een eigen atelier als extra service aan de zaak toe te voegen. Geen overbodige luxe als je ziet dat maatkleding weer een echte revival doormaakt. Uiteindelijk is onze omzet het publieke applaus.”

Hoensbroek

Lendi Men Women Fashion behoort zo’n beetje tot het meubilair van Hoensbroek, zegt Roel lachend. “30% van onze klanten komt uit het dorp, de rest uit de omringende kernen. Dus we hebben een flinke binding met de regio. Ikzelf ben hier in Hoensbroek geboren en getogen. Ik ging er naar school, ben er stadsprins geweest. We sponsoren verschillende lokale clubs en verenigingen en worden daardoor uitgenodigd voor veel feesten en evenementen. Behalve dat ik sowieso een passie heb voor Limburg is de band met Hoensbroek dus ook ontzettend sterk.”

Lendi Men Woman mode bezoeken?

Kouvenderstraat 13-15
6431 HA Hoensbroek
Tel: 045 522 6050
Email: info@lendi.nl
www.lendi.nl

MKB Parkstad

“Lid zijn van MKB Parkstad heeft flink wat voordelen. Het biedt je ten eerste een uitgebreid netwerk van ondernemers die elkaar op verschillende manieren kunnen helpen en adviseren. Ikzelf zit daarbij in de retailcommissie van MKB Parkstad. In die functie overleg je veel met bijvoorbeeld gemeenten en de provincie en krijg je de mogelijkheid om met mensen in contact te komen die je normaal gesproken niet zo snel te spreken krijgt, bijvoorbeeld een wethouder. Het bezorgt je dus ook een stuk sturing en medezeggenschap, bijvoorbeeld als het gaat over de toekomst van het dorp en zaken die hier spelen. Kortom: MKB Parkstad is een prima gesprekspartner, ook naar de overheden.”

#sterkstaaltjeparkstad

 

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiƫn
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN