De passie van Robert Ruiter voor de advocatuur en Parkstad

Robert Ruiter, mede-eigenaar RRA Advocaten

Voor RRA Advocaten, ofwel Rompelberg Ruiter Advocaten, is het leveren van kwalitatief hoogstaand juridisch werk een vanzelfsprekendheid. De meerwaarde zit ‘m vooral in het goed begrijpen en vertalen van de wensen van de cliënt. Deskundig, persoonlijk, ondernemend en nuchter: dat zijn de pijlers waarop de visie van RRA Advocaten is gebaseerd. Een aanpak die werkt, getuige het cijfer wat cliënten het kantoor in 2017 in een klantentevredenheidsonderzoek nog toekenden: een dikke 8.9!  

Robert Ruiter, mede-eigenaar RRA Advocaten 

Robert Ruiter komt uit een echte ondernemersfamilie. Als kind werkte hij al mee in het bedrijf van zijn ouders, een detailhandel in AGF (aardappelen, groenten en fruit). “Dat was altijd hard werken. Maar zeker de markthandel gaf veel voldoening, omdat je elke dag weer een volledig proces moet afronden. Opbouwen, verkopen en weer afbreken. Je begint elke dag dus met een soort business case die je vervolgens afrondt. Maar ik had meer interesses en wilde verder, dus besloot ik om langer door te leren. Nadat ik mijn studie Rechten in Maastricht afgerond had, werkte ik op verschillende plaatsen. Maar toen al wist ik dat ik uiteindelijk advocaat wilde worden en een eigen kantoor wilde runnen.”

Passie voor advocatuur

Robert realiseerde zich dat een eenmanspraktijk zwaar is. “Vaak mist het ook de kritische massa om uit te groeien tot een mooie en gespecialiseerde praktijk. Vanuit de beroepsopleiding voor de advocatuur kende ik mijn huidige compagnon, Michel Rompelberg, een echte Heuvellander. We spraken een jaar lang met elkaar en kwamen tot de conclusie dat we goed bij elkaar pasten, dat we complementair aan elkaar zijn. Inmiddels zijn we al bijna twintig jaar partners in RRA Advocaten en run ik nu een gespecialiseerde vastgoedpraktijk.”
“Een advocaat is bij uitstek een dienstverlener. Je lost een probleem voor de cliënt op of maakt het zo klein mogelijk. Dienstverlening is altijd een passie van mij geweest. Ik word blij als ik mensen een dienst kan bewijzen, blij van een goed resultaat en een tevreden cliënt. Ik heb wel eens iemand horen zeggen dat ik leef voor applaus. Maar altijd in het belang van de cliënt en niet in het belang van mijn ego.”

Passie voor Parkstad

Robert, die zich veel inzet voor lokale en regionale initiatieven - zo is hij o.a. bestuurslid van MKB Parkstad, lid van de Lionsclub Parkstad en lid van de Raad van Toezicht van Zaam Wonen -, is een echte Parkstedeling, en daar is hij trots op. “De regio wordt vaak tekort gedaan en nog vaker doen parkstedelingen zichzelf tekort door onvoldoende trots te zijn op de regio. Parkstad was in het verleden de Oostelijke Mijnstreek en was de kraamkamer voor de voorziening van kolen voor heel Nederland. Parkstad hield Nederland warm. Hier was het motto “niet lullen maar poetsen”. Na de sluiting van de mijnen liep de economie terug en zag je de trots van nakomelingen van de eens zo trotse koempels per generatie afnemen. Dat is volgens mij niet terecht. Nog steeds is hier het motto “niet lullen maar poetsen” en nog steeds zijn we een regio met veel ‘doeners’. Een economie kan niet zonder doeners! Dat is iets wat we momenteel meer zien dan ooit. In heel Nederland staan we te springen om doeners en niet om managers. Het motto “niet lullen maar poetsen” is in Parkstad beter bekend als de “koempelmentaliteit”. En dan de koempel vooral als kameraad, als eentje van ons. Samen klaren we de klus. Daar ben ik trots op en dat is mijn passie met deze regio. Mijn achterland is Parkstad. Daarom hebben we ook besloten om ons kantoor te vestigen precies tussen het Heuvelland en Parkstad in, en dat was Ubachsberg in Voerendaal.”

RRA advocaten bezoeken?

Kerkstraat 4
6367 JE Ubachsberg
(Gemeente Voerendaal)
Tel: 045 - 562 0540
Email: info@rra.nl
www.rra.nl

MKB Parkstad 

Robert ziet veel voordelen in een lidmaatschap van MKB Parkstad. “Door de verbinding met andere ondernemers bouw je samen een community op. Je breidt je netwerk uit, leert klanten en leveranciers kennen en weet wat er speelt in je eigen regio. Daarnaast vergaar je kennis via je MKB-partners en MKB-bijeenkomsten, gratis en voor niks! Daar komt nog bij dat je contacten en ingangen met en bij (semi)overheden en kennis- en scholingsinstellingen creëert, waarmee je key players in je netwerk krijgt. Al met al sta je voor een belangbehartiging in brede zin om zo te komen tot een zo optimaal mogelijk Parkstad voor het MKB, vaak anoniem en onzichtbaar, maar oh zo je belangrijk. Bovendien ben je als lid van MKB-Limburg regio Parkstad onderdeel van MKB-Limburg en geniet je zo van de voordelen van een provincie-brede organisatie die zich inzet voor het MKB in Limburg en mee kan praten in Den Haag. En laten we eerlijk zijn: tot slot is het ook gewoon gezellig tijdens de bijeenkomsten. Bier, bitterballen en genieten van ontmoetingen met inspirerende mensen!”

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiƫn
Nuth
Roel Lendi
eigenaar Lendi Men Women Fashion
Hoensbroek

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN