De passie van Patrick en Ron voor Nuth

Patrick en Ron Heuts, directeuren Heuts Assurantiƫn

Met vragen over verzekeringen, pensioenen, hypotheken, sparen, wonen en alle mogelijke financiële kwesties - of het nu als particulier of als ondernemer is -, kun je terecht op de kantoren van Heuts Assurantiën in Nuth of Landgraaf. Bij Heuts weet men dat financiële dienstverlening een kwestie van mensenwerk is. Men maakt er dan ook alle tijd voor de klant, voor een zo goed mogelijk advies op maat. Of zoals ze bij Heuts zeggen … voor een verzekerd bestaan.

Familiebedrijf

Heuts Assurantiën kent een lange geschiedenis. Het fundament van het kantoor werd al in 1952 gelegd, door een oom van de vader van de gebroeders Ron en Patrick. Vader Fons Heuts werkte vanaf 1964 in het bedrijf van zijn oom, waarna hij in 1979 verderging als zelfstandige. In 1986 namen hij en zoon Ron het bedrijf van de oom over, Patrick trad uiteindelijk in 1991 toe. Heuts Assurantiën telt twee vestigingen, in Nuth en in Landgraaf. Vandaag de dag is het een van de grootste spelers in de regio als het gaat om financiële dienstverlening, met een duidelijke focus op schadeverzekeringen. “Op dit moment hebben we zo’n vijftienduizend particuliere klanten en circa tweeduizend zakelijke klanten”, aldus Ron. “Van die zakelijke klanten die we inmiddels hebben verzekerd bestaat zo’n 95 procent uit bedrijven met minder dan vijftig werknemers. Dat zijn dus de échte MKB’ers! We hebben dan ook een hele speciale band met die categorie. Wat ook wel vermeldenswaardig is: Nederland telt op dit moment ongeveer zesduizend assurantiekantoren. Heuts Assurantiën behoort daarbij qua omzet tot de top 75. Bij Heuts Assurantiën zijn momenteel een kleine veertig mensen werkzaam.”

Ontzorgen

Ron en Patrick halen hun plezier en passie vooral uit het ontzorgen van de klanten binnen hun werkgebied. “Weet je, eerlijk gezegd zijn verzekeringen vaak geen top-of-mind zaken. Mensen zien het vaak als een noodzakelijk kwaad en verzekeren staat niet bovenaan de interesselijst. Maar dat ‘ongemakkelijke deel’ proberen wij juist handen en voeten te geven. We bieden onze klanten daarbij een stuk klantbeleving, zodat ze uiteindelijk het comfort voelen van het feit dat ‘het goed geregeld is’; het comfort van een verzekerd bestaan. Daarbij zorgen we ook dat alle financiële aspecten goed op elkaar aansluiten. Wat wij doen is dan ook meer dan alleen verzekeren. Het is een stuk serviceverlening, wat resulteert in een advies-op-maat. Als ondernemer kunnen we daarbij uit ervaring spreken met onze zakelijke partners. Wij snappen hun problemen en proberen die zo goed mogelijk op te lossen. Daarbij schromen we niet om verbindingen te leggen tussen de klant en eventuele andere partners die hen verder kunnen helpen, zoals bijvoorbeeld een accountant of notaris. Deze meerwaarde vinden we erg belangrijk, en we denken dat het ons ook onderscheidt van vele concullega’s.” 

Sterke band met de regio 

De klanten van Heuts Assurantiën komen niet alleen uit de directe omgeving. “Ons werkgebied begint zo’n beetje bij Roermond en bevat verder alles wat daar zuidelijk van ligt. De klantdichtheid wordt wel groter naarmate je in de buurt van Nuth komt. We zijn beiden geboren en getogen Nuthenaren. Vanzelfsprekend hebben we dus een sterke band met de vele generaties die ons voorgingen. Dit is onze plek, we spreken de taal. De regionale betrokkenheid komt onder meer tot uiting in de vele lokale verenigingen en initiatieven die we sponsoren. Naast Roda JC - dat we al ruim dertig jaar lang sponsoren -, RKSV Minor en handbalverenging Lions zijn dat onder meer de lokale tennisvereniging, handbalvereniging en harmonie, maar net zo goed evenementen als carnaval. We sponsoren echt heel veel verenigingen. Daar gaan we ook ver in. Zo laten we zelfs de sponsoring doorlopen van kantoren waar we de portefeuille van over hebben genomen. Het is een stuk maatschappelijk verantwoord ondernemen wat we graag op ons nemen.

Heuts Assurantiën bezoeken?

Adresgegevens kantoor Nuth

Nuinhofstraat 88
6361 BD Nuth

Adresgegevens kantoor Landgraaf

Hoofdstraat 103
6372 CR Landgraaf

Tel: +31 (0)45 - 524 46 36
Email: info@zekerheuts.nl
www.zekerheuts.nl

MKB Parkstad 

Ron en Patrick zien vele voordelen in een lidmaatschap van MKB Parkstad. Ron zit zelfs in het bestuur. “Het MKB biedt je de kans om op een hele andere manier in aanraking te komen met zakelijke relaties en je netwerk op een organische manier uit te breiden. We zitten in een regio waar niet alleen veel gebeurt, maar waar ook nog heel veel stáát te gebeuren. De potentie is enorm en in de persoon van Emile Roemer hebben we nu een prima ambassadeur. Maar dan moeten we wel een beetje uit onze schulp kruipen. En dat doe je het best samen. Samen sta je sterk, samen creëer je een draagvlak. Bijvoorbeeld richting de gemeente, provincie en de politiek in het algemeen, als het gaat om zaken als leegstand. Daar hoort ook bij dat je elkaar regelmatig de bal toespeelt, zodat je elkaar sterker maakt. Dat besef is nog niet altijd aanwezig bij ondernemers, maar een lidmaatschap van MKB Parkstad maakt het allemaal een stuk gemakkelijker en vanzelfsprekender. Wij zeggen dan ook: ‘als je mee wilt praten, dan moet je ook meedoen!’” 

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal
Roel Lendi
eigenaar Lendi Men Women Fashion
Hoensbroek

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN