De passie van Marian en Ger voor Heerlen

Ger Wagemans, eigenaar Het Bloemenhof

Het Bloemenhof Heerlen

Passie, kleur, geur, vorm, warm, seizoenen, emotie: kortom: bij Het Bloemenhof in Heerlen is men gek op bloemen, bloemen met een verhaal. Al bijna veertig jaar siert en bepaalt deze bijzondere bloemist aan de Heerlerbaan in Heerlen het straatbeeld. Volgens veel klanten de beste bloemist van Limburg, lees er de Facebook-reacties maar op na. Maar stilstaan doet het echtpaar Ger en Marian Wagemans zeker niet. Continue vernieuwing is en blijft het sleutelwoord. www.hetbloemenhof.nl.  

“Mijn opa en oma waren ondernemers, wellicht heb ik het van hen meegekregen. Ik zat op jonge leeftijd al in de bloemen. Beter gezegd, ik nam de zaken waar voor een bloemist. En ik kon al snel merken dat het ondernemen in mijn bloed zat. Hoe? Heel simpel. Omdat ik het bijna nooit eens was met mijn baas. Volgens mij is dat een kenmerk van de ondernemer: hij of zij kan zich nooit vinden in de werk- en denkwijze van diens baas. Ik wist dan ook vrij snel dat ik het zelf anders zou aanpakken. Ik wilde geen oubollige bloemist worden, maar een onderneming met dynamiek en vooruitgang.”

Heerlen

Na de Tuinbouwschool stond Ger voor een keuze: hovenier worden, of de bloemen in of een andere vorm van detailhandel. Het werden de bloemen, na een goed gesprek op school. “Het LOZO (Limburgse Organisatie van Zelfstandige Ondernemers, de voorloper van het MKB Limburg) heb ik een onderzoek laten doen naar de beste vestigingsplaats. Let wel, we hebben het hier over het jaar 1979, een slechte tijd. Bovendien kwamen we met veertig man tegelijk van de Tuinbouwschool, en velen met mij hadden het plan opgevat om een eigen bedrijf te beginnen. Volop concurrentie dus. Maar goed, de Heerlerbaan bleek een goede optie. Ik toog van Elsloo naar Heerlen en ben gestart. Ik mag met recht zeggen dat ik van deze plek en de mensen die er wonen en leven ben gaan houden. Ik zou er nooit meer weg willen.”  

Twee kapiteins

Al vrij snel stapte ook echtgenote Marian in de zaak. “Twee kapiteins op één schip. Dus we moesten goed afspreken wie wat ging doen. Dat was niet zo moeilijk. Ik ben meer de handelaar. De man die de zaken afhandelt, de administratie, de inkoop en de logistiek. Marian is het creatieve brein. Creativiteit en zaken, het zijn immers kwaliteiten die zelden verenigbaar zijn. Zo vormen we een gesmeerde tandem die voortdurend aan de weg blijft timmeren.”

Vernieuwing

“Onze passie voor bloemen en aanverwante producten is door de jaren heen gegroeid. We hebben daarbij één voorwaarde: we willen niet stilstaan en een oubollige bloemist worden. We reizen veel, zoeken continu naar trends en nieuwe producten, zodat we altijd voorop lopen in de markt als het om innovatie gaat. Zo blijven we bijzonder, modern, sfeervol en gedurfd.” 

Het Bloemenhof bezoeken?

Heerlerbaan 201
6418 CD Heerlen
Tel: 045 - 5419878
Email: info@hetbloemenhof.nl
www.hetbloemenhof.nl

MKB Parkstad

Ger ziet veel voordelen in een lidmaatschap van MKB Parkstad. “Je moet het zo zien: ik ben altijd een georganiseerd en betrokken mens geweest en praat graag mee over regionale en lokale aangelegenheden. Middels MKB Parkstad, en zeker op basis van mijn zitting in de retailcommissie, heb je altijd de mogelijkheid om mee te praten. Inspraak te hebben van onderaf, precies zoals het eigenlijk hoort. Dat, en de korte lijnen, dat vind ik de belangrijkste voordelen die MKB Parkstad mij biedt.” 

#sterkstaaltjeparkstad

 

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiƫn
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal
Roel Lendi
eigenaar Lendi Men Women Fashion
Hoensbroek

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN