De passie van Guido voor Heerlen

Guido Roijen, mede-eigenaar Custobo

Custobo (CUSTomised On Boarding) in Heerlen is gespecialiseerd in het ontwikkelen van een succesvolle ‘employee experience’ bij indiensttreding, ofwel: maatwerkoplossingen voor de beste beleving bij ‘onboarding’. Met haar oplossingen, inclusief een op maat gemaakte applicatie, helpt Custobo werkgevers om van hun nieuwe medewerkers betrokken en bevlogen ambassadeurs te maken. Medewerkers, die vanaf de start beter en effectiever presteren, simpelweg vanuit vertrouwen en enthousiasme. 

Guido Roijen, mede-eigenaar Custobo

Niet dat Guido van huis uit een ondernemer is, want het is vooral zijn passie om samen met mensen te creëren en de overtuiging dat HR maatwerk behoeft, die hem naar het ondernemerschap hebben  geleid. “Wist je dat meer dan de helft van nieuwkomers in een bedrijf na drie maanden alweer op zoek gaat naar een nieuwe baan? En dat meer dan een kwart van hen teleurgesteld is over de wijze waarop ze zijn ontvangen? Dat zijn harde cijfers. Vaak blijkt dat nieuwkomers afhankelijk zijn van de willekeur en de agenda van de betreffende manager. Ondanks de beste intenties overheerst de waan van de dag. Nieuwe medewerkers worden al vrij snel aan hun lot overgelaten. Na het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst zijn er over het algemeen weinig tot geen contactmomenten. Van een oprechte betrokkenheid van de nieuwe werkgever is in de beleving van de nieuwe medewerker geen sprake meer. Hierdoor maken de positieve verwachtingen die de nieuwkomer aanvankelijk had, plaats voor een gevoel van teleurstelling en onzekerheid. Je ‘verliefdheid’ voor de nieuwe werkgever verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.”

Samen

“In die fase rondom de intrede moet je als werkgever juist zorgen dat het gecreëerde engagement wordt vastgehouden en verwachtingen worden waargemaakt. Allemaal vanuit een oprechte ambitie om mensen aan je te binden. Dat doe je bijvoorbeeld door het inlassen van contactmomenten, zelfs al voordat de nieuwkomer werkelijk aan zijn nieuwe baan begint. Vanuit mijn HR-achtergrond heb ik één sterke overtuiging: ‘beter weten bestaat niet, anders denken wel’. Om de ideale onboarding ervaring en employee experience te bieden, moet je simpelweg nauw samenwerken met ervaringsdeskundigen vanuit de opdrachtgever. Co-creatie is ook weer zo’n vervelend hypewoord, maar dat is het uiteindelijk wel. Samen aan tafel, starters, communicatiemedewerkers, HR-professionals, iedereen draagt bij vanuit de eigen expertise. Zo krijg je vanzelf een gedragen proces met enthousiaste ambassadeurs. Dan ben je het overtuigen voorbij en kun je het over de inhoud hebben. Wat we als Custobo doen, ook met onze applicatie, is het faciliteren van de kennismaking en ontmoetingen. De willekeur van de beschikbaarheid van de leidinggevende wordt eruit gehaald.”

Heerlen

In juli 2017 begon Guido met de voorbereidingen voor zijn eigen bedrijf, in september ging Custobo officieel van start. In Eindhoven heeft Custobo de beschikking over een kantoor op de High Tech Campus, vooral om klanten uit de Randstad tegemoet te treden wat reistijd betreft. “Maar ik ben en blijf een 045-mens. Ik ben in deze omgeving opgegroeid en naar school gegaan. Daarom houden wij kantoor in Heerlen. Net als zoveel ondernemers uit deze regio wil ook ik aan de rest van Nederland laten zien dat er hier in Heerlen en omgeving toch wel ontzettend gave dingen gebeuren.”

Custobo bezoeken?

Kruisstraat 56
6411 BW Heerlen
Tel: 085 047 91 57
Email: info@custobo.com
www.custobo.com

MKB Parkstad 

Guido heeft nog niet zoveel bijeenkomsten van MKB Parkstad bijgewoond. Maar zijn bevindingen zijn tot nu toe al zeer positief. “Meestal ga ik er na een drukke dag een tikkeltje opgejaagd naartoe. Maar ben je er eenmaal, dan is het altijd weer een prettige ontmoeting. Ik geniet van de goede en inspirerende gesprekken met andere, gepassioneerde ondernemers. Mensen met een gemeenschappelijke passie voor het ondernemerschap én de regio. Het is erg goed om elkaar lokaal te kunnen vinden, het zorgt voor de nodige kruisbestuiving. Want er zit hier ontzettend veel kwaliteit in de regio en bij het MKB. Dat is iets dat vooral de grotere bedrijven zich zouden moeten realiseren. Waarom zou je op zoek gaan naar mensen of oplossingen in de Randstad, als je hier zoveel kwaliteit in huis hebt?” 

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiën
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal
Roel Lendi
eigenaar Lendi Men Women Fashion
Hoensbroek

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN