De passie van Frank voor chocolade

Frank Visser, eigenaar Visser Chocolade

‘Eerlijk en heerlijk’: dat is Visser Chocolade. Want behalve dat Visser waanzinnig lekkere chocoladeproducten maakt, gebeurt dit ook met veel aandacht voor mens en milieu. Ooit gehoord van de Chocolate Bullet? Het is een van de vele creaties uit de keuken van Visser Chocolade, waar naast passie voor chocolade continu innoveren en ‘foodparing’ met eersteklas ingrediënten uit de hele wereld centraal staan. Een ‘feestje in de mond’, daar draait het om!

Van kelder naar keten

Frank Visser is een man met passie. Voor chocolade, dat zeker. Maar ook voor het ondernemen. Per ‘toeval’ belandde Frank in de chocolade. “Van oorsprong ben ik kok. Jarenlang stond ik als chef  in de keuken van mijn eigen restaurant, De Dillegaard in Nuth, het restaurant dat ik later verkocht. Omdat ik altijd al een zwak had voor patisserie ben ik in mijn vrije uurtjes mee gaan werken bij een chocolaterie in Amstelveen. Daar is de vonk overgeslagen. Ik begon in de kelder van mijn ouders met de productie van bonbons, die ik vervolgens leverde aan bakkerijen. Mijn ouders sprongen in die tijd regelmatig bij. Uiteindelijk openden we in 1995 ons eerste winkeltje, waarmee de geboorte van Visser Chocolade een feit was.”

Expansie

In de afgelopen 23 jaar groeide Visser Chocolade uit tot een waar ‘imperium’. De organisatie telt momenteel zeven eigen winkels, onder meer in Nuth, Munstergeleen, Vaals, Valkenburg en Heerlen. Daarnaast zijn er vijf winkels die de naam Visser Chocolade voeren, maar die door onafhankelijke ondernemers worden gerund. En niet te vergeten een kleine honderd zaken in het hele land waaraan producten onder de naam Visser Chocolade worden geleverd. Bovendien exporteert Visser producten naar landen als Frankrijk en Engeland. “Ook werken we aan specialties en private labels. Zo leveren we onder een private label aan KLM”,  aldus Frank Visser. 

Innovatie

Met de chocolade van Barry Callebaut, ’s werelds grootste chocoladefabrikant, werken de chocolade-architecten van Visser Chocolade continu aan nieuwe producten. Bonbons, seizoensproducten, maar ook maatwerk als 2D- en 3D figuren, bedrijfslogo’s en persoonlijke boodschappen. Vakmanschap, een drang naar continue vernieuwing en ‘foodparing’ maken de dienst uit bij Visser Chocolade. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe verrassende producten en unieke smaakcombinaties, met gebruik van eersteklas ingrediënten uit de hele wereld. Zo maken we van een bonbon bijna een mini-gerecht met een bijzondere beleving. Chocolade wordt op deze manier een heel stuk spannender. Waarschijnlijk is het de kok in me, die spreekt.”

Verantwoord

Om een steentje bij te dragen op het vlak van duurzaamheid en MVO ondernemen is Visser Chocolade een partnership aangegaan met chocoladeleverancier Barry Callebaut en Biolands, een organisatie van cacaoboeren in Tanzania. “De cacaoboeren van de coöperatie Biolands krijgen een eerlijke prijs voor hun product. Daardoor kunnen ze op duurzame wijze cacao telen en zichzelf en hun gezinnen een goed leven bieden. De cacaoboeren in Tanzania verzorgen hun plantages zoals dat nergens anders in de wereld gebeurt. Daardoor is hun cacao ook van de aller zuiverste kwaliteit. Ik reis regelmatig naar Tanzania om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.”

De toekomst

“We gaan ons de komende jaren meer en meer focussen op branding. We zijn daarvoor op zoek naar ondernemers die onze passie delen. Niet onder het mom van een franchise- organisatie, want ik gebruik dat woord liever niet, maar meer als een constructie waarbij de ondernemer kan rekenen op een goed verdienmodel en onze back-up. Met al die plannen in het verschiet ben ik dan ook blij dat ik sinds 2015 kan rekenen op mijn zakelijke partner, Ad Vergauwen, eigenaar van chocoladefabrieken wereldwijd. Toen Ad hoorde dat ik een partner zocht om als organisatie optimaal door te kunnen groeien, is hij er enthousiast ingestapt. Nu vormen we een ideale tandem, of zoals we het zelf zeggen: 1 + 1 = 3. Samen gaan we kijken welke kansen er nog liggen, welke nieuwe producten we nog kunnen ontwikkelen, et cetera. Zodat we als bedrijf continu in beweging blijven.”

Visser Chocolade bezoeken?

Kijk op de website voor alle vestigingen

Hoofdkantoor:

De Steeg 32a-32b
6333 AP SCHIMMERT
Tel: +31 (0)45 - 5710025
Email: info@visserchocolade.nl
www.visserchocolade.nl

MKB Parkstad 

Frank voelt zich erg verbonden met de regio. “Ik ben geboren en getogen in Nuth. Ik hou van deze streek, van Zuid-Limburg. Het is een prachtige regio met veel mooie bedrijven en initiatieven. MKB Parkstad is ook zo’n geweldig initiatief. Men organiseert veel bijeenkomsten en evenementen, die ik helaas niet allemaal kan bezoeken. Maar voor netwerken is er geen betere plek denkbaar. Als ik tijdens de bijeenkomsten praat met collega-ondernemers, dan merk ik dat 80% van hun problemen en vraagstukken identiek zijn aan die van ons. Een mooie gelegenheid dus om gezamenlijk van gedachten te wisselen, ideeën uit te wisselen en elkaar tips te geven. Ik kan elke ondernemer uit de regio een lidmaatschap van MKB Parkstad aanbevelen.”  

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiƫn
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal
Roel Lendi
eigenaar Lendi Men Women Fashion
Hoensbroek

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN