De passie van Eric voor kabels

Eric van Wenkop, directeur Kabeldirect

Heb je een kabeltje nodig? Dan ben je bij Kabeldirect in Brunssum aan het juiste adres, want hier draait alles om kabels en aanverwante accessoires. Kabeldirect is dé deskundige leverancier en dé one-stop-shop voor B2C en B2B. Tegen de meest marktconforme prijzen levert Kabeldirect binnen één werkdag kabels, aansluitaccessoires en toebehoren met oog voor duurzaamheid. Daarbij streeft Kabeldirect naar specialisme, kwaliteit en klanttevredenheid.

Eric van Wenkop, directeur Kabeldirect

Sommige ondernemers starten op jonge leeftijd. Vaak zit het ondernemen ze simpelweg in het bloed. Dat blijkt in de personen van Eric van Wenkop en voormalig compagnon Davy Heuts een regelrechte understatement. In maart 2010 begonnen ze ‘from scratch’ met hun bedrijf Kabeldirect. Eric en Davy waren op dat moment 19 jaar en studeerden beiden nog People & Business Management aan Zuyd Hogeschool. “Davy en ik zagen beiden al op vroege leeftijd kansen in de verkoop van kabels en aanverwante accessoires”, vertelt Eric. “Toen ik vijftien jaar oud was, kocht ik al kabels en telefoonaccessoires in via China en ik verkocht die vervolgens via Marktplaats. Davy werkte destijds in een computerwinkel en merkte dat klanten die op zoek waren naar specifieke kabels vaak niet geholpen konden worden. De klanten zochten simpelweg een goede kabel, zonder dure verpakking en andere fratsen.”

Snelle groei

“We besloten een sprong in het diepe te wagen door naast het standaard assortiment kabels die je in een winkel vindt, ook aparte lengtes, kleuren en varianten te verkopen via een webwinkel. Zónder dure verpakkingen. Kabeldirect was geboren. We begonnen met zo’n twintig artikelen. In mijn ouderlijk huis stond de serre vol met kabels en accessoires, maar al snel maakte Kabeldirect een grote groei door en hadden we meer ruimte nodig voor de opslag van onze producten. De kamer van mijn zusje en de hal werden ook omgedoopt tot ‘magazijn’. In 2012 huurden wij een kleine loods van negentig vierkante meter. Na twee jaar werd ook deze loods te klein en in 2014 verhuisden we naar ons huidige pand op het Haefland in Brunssum.”

Grote speler 

Op het moment dat Kabeldirect startte als webshop, was e-commerce nog niet zo volgroeid. Eric: “Er was destijds nog niet veel concurrentie en er waren weinig webshops die zich op kabels en accessoires richtten. We zagen veel uitdaging in het opstarten van een eigen bedrijf. Het leek ons zo interessant, dat we uiteindelijk die sprong in het diepe hebben gewaagd. Gaandeweg hebben we met het hele team ook een enorme passie en kennis opgebouwd voor het product, net als voor de wereld van e-commerce. Inmiddels zijn we een van de grotere spelers in onze niche. Met ruim elfduizend artikelen in het assortiment, dat dagelijks wordt uitgebreid, kunnen we iedere klant, van klein tot groot, particulier tot MKB-er of overheidsinstelling, perfect adviseren bij hun aansluitvraagstuk. Ons team is uitgegroeid tot een jonge en frisse club met dertien enthousiastelingen die dagelijks onze klanten blij maken. Ik vind deze fase in ons bestaan zelfs nóg leuker, omdat er nu een andere kant van het ondernemen gevraagd wordt. In de beginjaren zaten we zelf nog helemaal in de uitvoering van het proces, nu kunnen we samen met het hele team zorgen dat alle processen gestroomlijnd verlopen.”

Gunstige export-regio

De locatie speelt in eerste instantie geen grote rol voor Eric. “We maken de meeste omzet immers via onze webshop, die in heel Nederland en het noordelijke stuk van België actief is. We hebben sinds 2014 een afhaalbalie waar klanten bestellingen kunnen afhalen die ze via de webshop hebben geplaatst. Ook is het voor klanten mogelijk om bij ons binnen te lopen om samen te kijken wat de klant precies nodig heeft. Middels een deskundig advies bieden we zo veel toegevoegde waarde. De afgelopen jaren zijn we door dit deskundig advies een begrip geworden in de regio, waardoor ook de klandizie bij onze balie flink is toegenomen. Natuurlijk is Parkstad wel een efficiënt gelegen gebied, met het oog op export naar België en Duitsland. Naar de leveringen in België gekeken, valt ons op dat we ook daar binnen één dag onze producten kunnen leveren. In Duitsland zijn we momenteel nog niet erg actief, maar ook daar zien we nog kansen om onze afzetmarkt verder te vergroten.” 

Lokale betrokkenheid

“Doordat het grootste gedeelte van onze klanten ook buiten parkstad gevestigd is, zijn we continu bezig onze budgetten goed te verdelen. Met name op het gebied van marketing. Lokaal zijn we heel erg nauw verbonden met een aantal verenigingen, clubs en evenementen. Wij dragen hen een warm hart toe in de vorm van sponsoring, waarmee we ook onze naamsbekendheid lokaal nog verder kunnen vergroten. Verder zorgen we voor een stuk werkgelegenheid in Brunssum.  We zijn ook een erkend leerbedrijf voor een verschillend aantal opleidingen, waardoor we de kennis van studenten kunnen inzetten en wij hen kunnen opleiden om weer verder te groeien in hun carrière.”

Kabeldirect bezoeken?

Haefland 5-A
6441PA Brunssum
Tel: +31 (0)85-273 73 03
Email: klantenservice@kabeldirect.nl
www.kabeldirect.nl

MKB Parkstad 

Zelf is Eric nog geen lid van MKB Parkstad, zijn voormalige compagnon Davy was dat wel. “Davy heeft mij laten ervaren dat het een inspirerende club mensen is met wie je als ondernemer veel meer kunt bereiken. Dat heeft mij doen beslissen om het lidmaatschap maar al te graag over te nemen. De terugkerende evenementen zorgen voor een grote informatie- en inspiratiebron. Hopelijk zal MKB Parkstad/Limburg mijn netwerk vergroten.”

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiƫn
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal
Roel Lendi
eigenaar Lendi Men Women Fashion
Hoensbroek

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN