De passie van Eric voor Heerlen

Eric Stessen, directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.

Heb je een machine nodig voor grondverzet, wegenbouw, of intern-transport, dan ben je bij E&R Stessen Servicedienst B.V. in Heerlen aan het juiste adres. Alles draait hier om grondverzetmachines en hydraulische apparatuur, van diverse merken. Ze worden er gerepareerd, verkocht en verhuurd. Ook vind je er alle onderdelen of ruildelen voor die machines. Bovendien kun je in de werkplaats  hydraulische slangen ter plekke laten maken.

Eric Stessen, directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.

Eric (51) runt het bedrijf samen met broer Raymond. “De ondernemersgeest hebben we van geen vreemden; onze ouders hebben van 1976 tot 1993 een gelijksoortig bedrijf gehad. In 1994 hebben mijn broer en ik ons huidige bedrijf opgericht. Vanuit een lang gekoesterde droom en mijn ambitie; ik wist dat het beter kon. De eerste zes jaar hebben we het zonder echte werkplaats moeten doen. Reparaties werden veelal in de open lucht gedaan, in weer en wind. In 2000 vonden we een geschikt perceel aan de Sourethweg in Heerlen. Daar bouwden we ons huidige bedrijfspand en kregen we eindelijk de kans om een ruime werkplaats te realiseren. Nu kunnen alle maten grondverzetmachines  en dumpers binnen gerepareerd of opgebouwd worden, want ook in alle gereedschap is voorzien.
Volgend jaar april hopen we ons 25-jarig jubileum te kunnen vieren.”

Heerlen en Limburg

Eric zelf woont in Simpelveld, 3 kilometer verwijderd van het bedrijf in Heerlen. “Dat geeft ons de mogelijkheid om snel ter plekke te zijn als onze klanten ons dringend nodig hebben. Je moet er niet aan denken dat je dan eerst ergens een uur in de file staat… Weet je, onze klanten komen inmiddels uit grote delen van Nederland, dus een tweede bedrijf op een andere plek zou een logische stap zijn. En die optie houden we ook open. Maar tegelijk is het zo prettig om hier in de Parkstad-regio zaken te doen. Onze binding met de regio is sterk, uiteraard ook door de taal die we spreken. Met zo’n dialect is het in Utrecht al een stuk lastiger, haha! Als nieuwe importeur van Hydrema zijn we echter ook buiten Limburg zeer actief. Daarnaast heerst bij ons geen ‘van acht tot vijf’ mentaliteit.  Hier gaat het na vijf uur gewoon door en wanneer we onze klanten bezoeken komt er niet zelden koffie met vlaai op tafel. Het is de Limburgse manier van zaken doen. Het is onze stijl, het zit in ons karakter. Natuurlijk moet je als bedrijf overal de wensen van de klant kunnen vervullen, maar hier voelen we ons het meest thuis!”

Stessen Servicedienst B.V. bezoeken?

Sourethweg 5-D
6422 PC Heerlen
Tel: 045 544 5588
Email: info@stessen.com
www.stessen.com

MKB Parkstad 

Eric is erg tevreden over zijn lidmaatschap van MKB Parkstad. “De leuke, spontane en relaxte manier van netwerken past echt bij mij. Het is ons kent ons. Ik ben er een tijdje uit geweest, maar ik ging het al snel missen. Je komt regelmatig oude bekenden tegen, maar tegelijk ontmoet je nieuwe gezichten. Door met andere ondernemers te praten kom je tot nieuwe inzichten en ideeën. En dat is goed voor een onderneming. Het biedt je een frisse blik op je werk én je marketing. Daarin is zo ontzettend veel veranderd de afgelopen jaren. Tegenwoordig komt de klant goed voorbereid bij je binnenlopen. Hij heeft zich via internet verdiept in je bedrijf, in de merken en de concurrentie. Het is dan mijn uitdaging om aan het beeld en de verwachtingen van de klant te voldoen. En daar blijken we goed in te zijn.” 

 

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Bram Feijen
Eigenaar Eussen Bouw
Voerendaal
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiƫn
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal
Roel Lendi
eigenaar Lendi Men Women Fashion
Hoensbroek

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN