De passie van Bram voor bouwen

Bram Feijen, Eigenaar Eussen Bouw

Eussen Bouw is een echte allrounder en heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor bedrijven, overheden en particulieren, met name in de Parkstad-regio. De aannemer voert grote projecten uit, maar ook kleinere opdrachtgevers zijn van harte welkom. Eussen Bouw is sterk in projecten waarvoor een strakke planning geldt en waarbij er hoge eisen worden gesteld aan de kwaliteit, iets wat vaak in de details zit. Tegelijk staat Eussen Bouw voor persoonlijke aandacht en een heldere communicatie richting de klant.

Bram Feijen, eigenaar Eussen Bouw

Bram Feijen heeft een enorme affiniteit met de bouw, en dan met name met het bouwproces zelf. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Bram op de plek zit waar hij vandaag de dag zit. “Na mijn studie Bouwkunde startte ik eerst in het bedrijf van mijn vader, ingenieurs- en adviesbureau Palte in Valkenburg aan de Geul. Ik werkte daar aanvankelijk als tekenaar, daarna als constructeur en nog later als projectleider-constructeur. Ten slotte trad ik toe tot het management van Palte. Binnen Palte was ik voornamelijk betrokken bij de ontwerpfase van de bouw, de fase die zich afspeelt voor de daadwerkelijke fase van een project, de bouwfase. Zo gauw de tekeningen en plannen er lagen zat mijn taak er grotendeels op. Van de werkelijke realisatie, het bouwproces zelf, zag ik echter weinig. Dat begon op den duur wel een beetje aan me te knagen. In de regel werd ik alleen opgeroepen als de nood aan de man was. Voor mij was dat niet voldoende, ik wilde simpelweg meer betrokken zijn bij de realisatie, met eigen ogen aanschouwen welke prachtige bouwprojecten er van de grond kwamen. Toen ik de kans kreeg om bij Eussen Bouw aan de slag te gaan, een klant van Palte, hoefde ik dan ook niet lang na te denken.”

Overname en groei

Die stap had grote gevolgen voor Bram. “Na een periode van nog geen half jaar heb ik samen met de heer Wiel Eussen besloten dat ik Eussen Bouw zou overnemen. Ik twijfelde geen moment. Dat is nu bijna vier jaar geleden. Mijzelf inbegrepen bestond Eussen Bouw, opgericht in 1980, op het moment van overname uit twee binnendienst- en vier buitendienstmedewerkers. Nu, vijf jaar later, zijn we met vier binnendienst- en twaalf buitendienstmedewerkers. Maar dat is geen afspiegeling van de werkelijkheid. Want in de dagelijkse praktijk sturen we in totaal zo’n honderd ingehuurde krachten aan, ieder met zijn eigen bouwspecialiteit. Bedrijven waarmee we een vast partnerschap hebben opgebouwd, iets waar we bij Eussen sterk in geloven. Het zijn mensen die dezelfde taal spreken als wijzelf. We hechten veel waarde aan goede communicatie; goede communicatie is immers vijftig procent van ons vak. Kortom: een goed verwachtingsmanagement staat hoog in ons vaandel.”

Positionering

Eussen Bouw heeft niet de ambitie dé grote aannemer te zijn. Bram: “Wij willen als Eussen Bouw geen projecten uitvoeren waarbij in korte tijd tachtig woningen uit de grond gestampt moeten worden. Daar liggen niet onze speerpunten en daar kunnen wij ook ons specialisme niet ontplooien. Veel meer zoeken we de markt op die ergens tussen dit soort projecten en de ‘kleinere’ particuliere projecten in zit, een markt waar heel veel vraag in zit. Het gaat hierbij veelal om projecten waarbij de details een grote rol spelen, projecten waarmee we ons als aannemer ook echt kunnen en willen onderscheiden. Naast de particuliere sector werken we ook veel voor bedrijven, stichtingen, scholen en overheden. Bij al die projecten bewijzen we ons als een snel acterende organisatie die projecten van begin tot eind oppakt, waarbij Eussen Bouw het aanspreekpunt voor de klant is. Totale ontzorging van de klant, daar gaan we voor.”

De regio

Bram is een geboren en getogen Heerlenaar. “Het grootste deel van onze projecten realiseren we hier, mede in de Parkstad-regio. We kennen het gebied, we spreken de taal van de mensen. Natuurlijk zijn we ook te vinden buiten Parkstad, maar we hebben niet de ambitie om bijvoorbeeld projecten in Eindhoven uit te voeren. Dat is gewoon niet praktisch, gezien de reistijd en bijkomende kosten. Hier in de regio ligt meer dan voldoende werk, hier in de regio willen we de naam van Eussen Bouw groot maken en onszelf bewijzen.”

Eussen bouw bezoeken?

Lindelaufer Gewande 4
6367 AZ Voerendaal
Tel: +31 (0)45 - 575 27 59 
Email: info@eussen-bouw.nl
www.eussen-bouw.nl

MKB Parkstad 

Een tijdlang was Bram lid van het bestuur van MKB Parkstad, nu even niet. “Helaas is het gewoon te druk op dit moment. De bouw floreert, dus ik wil me daar op focussen. Maar ik kan wel zeggen dat MKB Parkstad je een stukje verbinding biedt wat je nergens anders vindt. Zit je als ondernemer met een vraag, dan is er altijd wel iemand in het netwerk die het voor je kan oplossen. Daarnaast speelt de gunfactor natuurlijk ook wel een grote rol. Tijdens de bijeenkomsten die georganiseerd worden kun je op een ongedwongen, laagdrempelige manier met elkaar omgaan, maar dan wel op niveau. Ik kan iedereen een lidmaatschap aanbevelen.”

#sterkstaaltjeparkstad

Meer verhalen

Eric Stessen
directeur E&R Stessen Servicedienst B.V.
Heerlen
Eric van Wenkop
directeur Kabeldirect
Brunssum
Frank Visser
eigenaar Visser Chocolade
Schimmert
Guido Roijen
mede-eigenaar Custobo
Heerlen
Ger Wagemans
eigenaar Het Bloemenhof
Heerlen
Patrick en Ron Heuts
directeuren Heuts Assurantiƫn
Nuth
Robert Ruiter
mede-eigenaar RRA Advocaten
Voerendaal
Roel Lendi
eigenaar Lendi Men Women Fashion
Hoensbroek

MKB Parkstad voor een groeiend, bloeiend en sterk Parkstad

Het MKB bestaat uit mensen met passie. Voor hun vak, voor hun bedrijf, voor hun omgeving. Wij koesteren, helpen, ondersteunen, en behartigen de belangen overal waar we kunnen.

Wil jij je graag aansluiten bij de grootste MKB-vereniging van Nederland? Klik op de onderstaande button en we heten je van harte welkom!

MEER INFORMATIE EN LID WORDEN